SurveyMonkey

Soru Bankası, birkaç saniye içinde anketinize ekleyebileceğiniz yüzlerce soruyu içeren bir kütüphanedir. Bu sorular, kendi anket metodolojistlerimiz tarafından yazılmış ve onaylanmıştır. Tüm SurveyMonkey müşterilerine sunulan bu özelliği kullanmaya başlamak için yalnızca bir SurveyMonkey hesabına ve kullanabileceğiniz bir ankete sahip olmanız yeterli.

İpucu! Ekibiniz için bir Özel Soru Bankası oluşturmayı düşünün.

Soru Bankasına göz atmak için:

  1. Anketinizin Anketi Tasarla bölümüne gidin.
  2. Sol kenar çubuğundan SORU BANKASI düğmesini tıklayın.
  3. Soru Bankası tarayıcısını açmak için bir kategoriyi tıklayın.
  4. Anahtar kelimeye göre soru arayın ve sonuçları etiketlerle daraltmak için Filtreler düğmesini tıklayın.

İPUCU! Ayrıca anket oluşturmak için kullanabileceğiniz önceden yazılmış anket şablonları da bulunur. Soru bankasına göz atarken, incelediğiniz soru türlerinin kullanıldığı anket şablonlarını görebilirsiniz.

Soru eklemek için:

  1. Soru Bankası tarayıcısını açın.
  2. Önizleme alanına eklemek için soruyu sürükleyip bırakın veya tıklayın.
  3. Önizleme alanında soruları istediğiniz şekilde sıralamak üzere sürükleyip bırakın.
  4. + Soru Ekle düğmesini tıklayın.
  • Neden soruları yeniden sıralayamıyorum veya silemiyorum?
  • Soruları anketin farklı sayfalarına nasıl yerleştiririm?

Soru Bankasındaki sorular anket metodolojistleri tarafından yazılmış ve onaylanmıştır. Bazı sorular sertifikasyon kaybedilmeden özelleştirilebilir. Soru metninde aşağı açılır menüler görürseniz anketinizin bağlamına daha uygun olabilecek seçenekleri görmek için menüyü tıklayın. Ancak sorunun kelime düzeninde ek düzenlemeler yaparsanız, sorunun onayını ve ilgili rozetleri kaybedersiniz.

Anketinize bir Soru Bankası sorusu ekledikten sonra, anket tasarımındaki sorunun üzerine imlecinizi getirdiğinizde bir rozet olduğunu görürsünüz. Sorunuzun onaylı olduğunu ve bazı durumlarda sorunun yazılması için kimlerle işbirliği yaptığımızı gösteren rozetler, yalnızca referans amaçlıdır ve yanıtlayanlar tarafından görüntülenmez.

Ortaklarla yazılmış onaylı soruları temsil eden Soru Bankasından elde edilen, 12 küçük rozet simgesinden oluşan bir satır

Kıstas rozeti, bir sorunun kıyaslanabilir olup olmadığını gösterir. Soru Bankasından soru eklerken buna bakın ve ücretsiz Küresel Kıstasları açın veya Sektör Kıstaslarını satın alın ve bunları anket sonuçlarınızda görüntüleyin.

Geçerli Soru Bankası sorularının herhangi birinden elde ettiğiniz yanıt verileri, kimlik bilgileri olmadan ve toplu olarak kıstaslara eklenir. Gizlilik ayarlarınızı değiştirerek istediğiniz zaman kıstaslardan vazgeçebilirsiniz.

Özellik
Kısıtlama
Soru ve Yanıt Kanalı OluşturmaBir Soru Bankası sorusundan oluşturduğunuz bir soruya kanal oluşturabilirsiniz. Ancak bir Soru Bankası sorusuna kanal oluşturamazsınız.
A/B TestiBu özelliği Soru Bankası sorusuna ekleyemezsiniz.
Seçenekleri Sırala, Rastgele Sırala, Sırasını Ters ÇevirBu özelliği Soru Bankası sorusuna ekleyemezsiniz.
"Diğer" Yorum Kutusu EkleBu özelliği Soru Bankası sorusuna ekleyemezsiniz.
Anket DiliSoru Bankasını yalnızca anket diliniz İngilizce, Almanca, Portekizce, Japonca, İspanyolca, Fransızca, Felemenkçe, İtalyanca, Danca, Rusça veya Korece olarak ayarlandığında mevcuttur.