SurveyMonkey

Anketiniz İçin Web Bağlantısı Oluşturma

Web Bağlantısı toplayıcısı, anket bağlantısını paylaşmanıza ve yanıt toplamanıza olanak tanır. Anket bağlantınızı herhangi bir yerde, örneğin, sosyal medyada, e-postada (kendi e-posta istemcinizi kullanarak) paylaşabilir veya bültene yazdırabilirsiniz.

Bir Web Bağlantısı oluşturmak için:

  1. Anketinizin Yanıt Topla bölümüne gidin.
  2. Anketleri istediğiniz gibi gönderin ve ardından Anket bağlantısı paylaş öğesini seçin.
    1. Halihazırda oluşturulmuş bir toplayıcınız varsa ve bu seçeneği görmüyorsanız, Yeni Toplayıcı Ekle öğesini tıklayın ve Web bağlantısı toplayıcısı öğesini seçin.
  3. Toplayıcı seçeneklerinizi seçin.
  4. (İsteğe bağlı)Özel bir URL sonu kullanmak veya etki alanını değiştirmek için Özelleştir öğesini tıklayın.
  5. (İsteğe bağlı) Kalem simgesini tıklayarak toplayıcının rumuzunu düzenleyin; bu rumuz anketi yanıtlayanlar tarafından görülmez.
  6. Anket bağlantısını kopyalayın ve istediğiniz yere yapıştırın. Bağlantı, toplayıcı açık olduğu sürece çalışır. Web Bağlantısı Toplayıcıları varsayılan olarak açıktır.

Varsayılan olarak, sonunda bir dizi harf ve sayı bulunan anketinizin URL'si şuna benzer:

https://tr.surveymonkey.com/r/P58B9BX

İPUCU! Broşürlerin, el ilanlarının veya posterlerin üzerine basmak üzere anketiniz için bir QR kodu indirin.

Web Bağlantısı Toplayıcınızın URL adresi, genel bir bağlantıdır; yani bağlantıyı bilen herkes anketinize erişebilir ve anketi tamamlayabilir. Web gezginleri de genel bağlantılara erişebilir ama anketinizi bir arama motorunun dizinine eklemez.

Web Bağlantısı Toplayıcısı kullanmak istiyor ancak bağlantının genel olmasını istemiyorsanız, anketinize parola koruması eklemeyi düşünebilirsiniz.

Abonelik paketinize bağlı olarak, SurveyMonkey markasını kaldırmak için Özel URL Sonu oluşturabilir veya Beyaz Etiketli URL kullanabilirsiniz. Anketi gönderdikten sonra URL’yi özelleştirirseniz hem eski bağlantı hem de yeni bağlantı çalışır.

Tekrar toplayıcı seçeneği açık olduğunda, Özel URL Sonu oluşturamazsınız.

Web Bağlantısı Toplayıcıları, varsayılan olarak IP adreslerini kaydeder. Ancak bu bilgi, anket yanıtlayanları takip etmenize tam anlamıyla yardımcı olamaz. Onun yerine, anket yanıtlayanlardan tanımlayıcı bilgiler toplamak için anketinize zorunlu sorular ekleyebilir veya Özel Değişkenleri kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak ise, anket yanıtlayanları takip etmek için Web Bağlantısı yerine E-posta Daveti kullanabilirsiniz.

Bir web bağlantısını kopyaladığınızda, önceki bir anketi farklı bir zamanda veya yeni anket yanıtlayanlarla paylaşmanız için yeni bir bağlantı oluşturulur.

Web Bağlantısı toplayıcısının kopyasını oluşturmak için:

  1. Anketinizin Yanıt Topla bölümüne gidin.
  2. Kopyalamak istediğiniz Web Bağlantısı toplayıcısının yanındaki ... simgesini tıklayın.
  3. Toplayıcıyı Kopyala öğesini seçin.

Anketinizin Yanıt Topla bölümüne Kopyası ile başlayan yeni bir Web Bağlantısı eklenir.

Özelleştirilmiş toplayıcı seçeneklerinizin çoğu, kopyalanan web bağlantısı için geçerlidir. Anketinizi göndermeden önce toplayıcı seçeneklerinizi incelemek ve düzenlemek için anketin üç noktalı aşağı açılır menüsünden Toplayıcıyı Düzenle öğesini seçin.

  • Kopyalanan Toplayıcı Seçenekleri