SurveyMonkey

Anketinize bir giriş eklemek için:

  1. Anketinizin Anketi Tasarla bölümüne gidin.
  2. Sol kenar çubuğunda anket Oluştur bölümünden Giriş Sayfası ekleyin.
  3. Tasarımda metinleri tıklatarak Sayfa Başlığını ve Sayfa Açıklamasını düzenleyin.

Anketinize sayfa eklemek veya sayfaları yönetmek hakkında daha fazla bilgi alın.

Anketinize bir girişle başlamanız güzel bir fikir olur. Yanıtlayanlarınızın anketinizin konusu hakkında pek bir şey bilmediklerini varsayarak bir giriş yazın.

Anketin konusunu ve amacını kısaca açıklayan basit ve açık bir dil kullanın. Giriş bölümünüzün yalnızca üç-dört cümle olması veya en fazla bir-iki kısa paragraftan oluşması gerekir.

Giriş bölümünüze aşağıdaki faydalı bilgileri ekleyin:

Anketinizdeki bazı soruların, anketinizi tüm yanıtlayanlar için geçerli olmaması mümkündür. Yanıtlayanları doğrudan ilgili sorulara yönlendirmek ve kendileri için geçerli olmayan sorulara atlatmak için Atlama Mantığı kullanabilirsiniz; böylece yanıtlayanlara daha iyi bir anket deneyimi ve anket projenize daha fazla başarı sağlamış olursunuz.

İPUCU! Daha akıllıca karar almak için gereken görüşleri almanıza yardımcı olacak doğru uygulamaları ve yönergeleri öğrenin:Anketler 101 (yalnızca İngilizce).

1. Örnek

Müşterilerinizden geri bildirim almaya çalışıyorsanız, sonuçta ne yapmak istediğinizi açıklayın. Bu açıklama, geri bildirim sağlamak için ayırdıkları zamanı anladığınızı ve değerlendirdiğinizi gösterir.

SurveyMonkey'in sunduğu farklı soru türleri ile ilgili bir araştırma yapıyoruz. En çok hangi soru türlerini kullandığınız ve hangi soru türlerini sitede görmek istediğiniz hakkında sizden bilgi almak istiyoruz. Bu bilgiler, mevcut araçlarda iyileştirmeler yapmamıza ve yeni özelliklere öncelik vermemize yardımcı olacak. Anket sadece 5 dakika sürecektir ve yanıtlarınız tamamen isimsiz olacaktır.Anketi yalnızca bir defa yanıtlayabilirsiniz, ancak 28 Mayıs 2014 tarihinde anket kapanana kadar yanıtlarınızı düzenleyebilirsiniz. Yıldız (*) ile işaretlenmiş sorular zorunludur.

Anketle ilgili sorunuz varsa, lütfen youremail@email.com adresinden bize e-posta gönderin:

Katkınız için çok teşekkür ederiz!

Örnek 2

SurveyMonkey Audience kullanırken, hedef gereksinimlerinize tam olarak uymayan yanıtlayanları hedefliyorsanız, girişinize, yanıtlayanları anketinize farazi bir senaryo olarak yaklaşmaya teşvik edecek birkaç cümle ekleyebilirsiniz.

Örneğin, yakında gelin olacak kişileri özel olarak hedefleyemiyorsanız, evli kadınlardan düğünlerini planladıkları zamanı hatırlamalarını isteyebilirsiniz.

Kadınların gelinliklerini nasıl satın aldığını öğrenmek isteyen, girişim aşamasındaki bir şirketiz. Gelinlik aradığınız zamanı hatırlayın veya gelinlik aradığınızı farz edin ve bu ankete bu gözle bakmaya çalışın.