SurveyMonkey

Aşağı Açılır Menü Matrisi

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Aşağı Açılır Menü Matrisi sorusu, önceden ayarlanmış yanıt seçenekleri listesinden seçim yaparak yanıtlayanların aynı ölçü grubu ile birkaç öğeyi değerlendirmesine olanak sağlar.

Bu soru türünü eklemek için:

  1. Oluştur bölümünden Aşağı Açılır Menü Matrisi seçeneğini anketinize sürükleyip bırakın.
  2. Satır Seçenekleri alanlarına, yanıtlayanların değerlendirmesini istediğiniz öğeleri girin.
  3. Sütun Seçenekleri alanlarına, yanıtlayanların satır seçeneklerini değerlendirirken kullanmalarını istediğiniz ölçü grubu için etiket girin.
  4. Her sütun seçeneğinin altında, Yanıt Seçeneklerini Gir öğesini tıklayın ve yanıtlayanların her satır öğesini değerlendirmek üzere seçmesini istediğiniz ölçü listesini girin. Bunlar, bu sütun seçeneğinin hemen altındaki açılır menülerde görünecek yanıt seçenekleridir.
  5. Diğer seçenekleri yapılandırın.
  6. Kaydet düğmesini tıklayın.

İPUCU! Çok fazla satır ve sütun oluşturmaktan kaçının; toplamda 50’den fazla yanıt seçeneği olmamasına gayret edin. Büyük matrisler, anket performansı sorunlarına neden olabilir ve yanıtlayanlar tüm anket seçeneklerini okuyacak zamana sahip olmadığından soruyu hızlıca geçmek durumunda kalabilir.

Anketinizi göndermeden önce, anketinizin yanıtlayanlara nasıl görüneceğini görmek için anket tasarımınızın önizlemesini yapın.

Yanıtlayanların belirli bir satır sayısı veya aralığında cevap vermesini zorunlu kılarsanız, hata mesajını bu şartı yansıtacak şekilde özelleştirin; böylece yanıtlayanlar soruya nasıl doğru şekilde cevap vereceklerini bilecektir.

Aşağı Açılır Menü Matrisi büyük yer kaplayabileceği için, mobil cihaz kullanan yanıtlayanların tüm soruyu görmek için sayfayı kaydırmak zorunda kalabileceğini unutmayın.

Her sütun seçeneği için ayrı bir grafik ve veri tablosu bulunur. Her grafik, yanıtlayanların açılır menülerdeki yanıt seçeneklerini kullanarak her satır öğesini nasıl değerlendirdiğini gösterir.