SurveyMonkey

Anketinizi Nasıl Gönderirsiniz

Anket tasarımınız kullanıma hazır hale geldiğinde, bir toplayıcı oluşturmak ve anketinizi göndermek için Yanıt Topla öğesini tıklayın. Oluşturduğunuz tüm toplayıcıları, toplayıcı listenizden yönetebilirsiniz.

Anketinizi göndermenin ve yanıt toplamanın çeşitli yolları vardır:

Toplayıcı TürüAçıklama
Web BağlantısıAnketinizi istediğiniz yerden göndermek veya paylaşmak için anketinize bağlantı veren bir URL veya QR kodu oluşturun.
E-posta DavetiKimin yanıt verdiğini takip etmek ve takip e-postaları göndermek için SurveyMonkey aracılığıyla kişilerinize özelleştirilmiş e-posta davetleri gönderin.
Sosyal MedyaAnketinizi Facebook, Twitter veya LinkedIn’de paylaşın.
Facebook MessengerKişilerin anketlerinizi doğrudan Facebook Messenger'da yanıtlamasını sağlayın. Kişiler, anketi yanıtlamak için SurveyMonkey botu ile sohbet eder ve yanıtlar da SurveyMonkey'de kaydedilir.
Hedef Kitleİhtiyacınız olan geri bildirimi almak için kendi anket yanıtlayan listeniz yoksa, SurveyMonkey Audience aracılığıyla yanıt satın alabilirsiniz.
Web SitenizWeb sitenize anketinizi katıştırın veya web sitenizde anketiniz için aşağı açılır bir anket daveti gösterin.
Manuel Veri GirişiÇevrim dışı ortamda toplanan yanıtları girin veya İnternet bağlantısı olmayan bir kişi için yanıtları ekleyin.
Mobil SDKAnketleri iOS veya Android uygulamalara eklemek için, uygulama geliştiriciler tarafından kullanılan anket komutunu edinin.
Saha AnketiSurveyMonkey Anywhere uygulamasıyla İnternet bağlantısı olmadan yanıt toplayın.
Kısa MesajKişilerinize anketinizin bağlantısını kısa mesaj olarak gönderin. Anket yanıtlayanlar, anketinizi mobil tarayıcılarında yanıtlamak için bağlantıya dokunabilir.

Çeşitli şekillerde yanıtlar almak üzere herhangi bir anket için birden fazla toplayıcı oluşturabilirsiniz. Abonelik paketinizin türüne bağlı olarak, anket başına 3 toplayıcı ile sınırlı olabilirsiniz.

Anket için kullandığınız tüm toplayıcılardan gelen yanıtlar, anketin Yanıtları Analiz Edin bölümünde depolanır.

Toplayıcı gri renkteyse, anketiniz için devre dışıdır. Bunun nedeni, anketinizin ödeme kabul ediyor olması, anketin paylaşılmış olması ve toplama izninizin olmaması veya toplayıcının Enterprise Ayarları tarafından kısıtlanmış olması olabilir.

Toplayıcı seçenekleri, anket yanıtlama deneyimini özelleştirmenize olanak tanıyan ayarlardır. Anketinizi kimlerin yanıtlayabileceğini, anketi kaç defa yanıtlayabileceklerini, anketi tamamlayan kişilerin ne göreceğini ve sonuçların anonim olup olmayacağını etkiler.

Her toplayıcı türünün seçebileceği farklı bir dizi seçenek vardır. Ayrıntılar için belirli toplayıcı türüne ilişkin makaleye göz atın.

İPUCU! Anketinizi göndermeden önce, toplayıcı seçeneklerinin beklediğiniz gibi çalıştığından emin olmak için bir test toplayıcısı oluşturun.

Anketinizde toplayıcılar olduğunda, bunları toplayıcı listenizde görmek için Yanıt Topla öğesini tıklayın. Aşağıdaki eylemleri içeren bir menüyü görmek için bir toplayıcının sağındaki . öğesini tıklayın:

İşlemAçıklama
Toplayıcıyı kapatAnketin yanıt toplamasını durdurmak için toplayıcıyı kapatın. Anket yanıtlayan, ankete erişmeye çalışırsa, anket kapalı sayfasını görür. Aynı anket için birden çok toplayıcı varsa, yanıt toplamayı tamamen durdurmak için her toplayıcıyı ayrı ayrı kapatmanız gerekir.
Toplayıcıyı açYeni anket yanıtlarını kabul etmek için önceden kapattığınız bir toplayıcıyı yeniden açın.
Toplayıcıyı kopyalayınFarklı bir zamanda veya yeni yanıtlayanlarla geçmiş anketleri paylaşmak için Web Bağlantısı veya E-posta Daveti toplayıcısı kopyalayın. Tüm toplayıcı seçenekleri kopyalanmaz; anketinizi göndermeden önce bu ayarları inceleyebilirsiniz.
Toplayıcıyı düzenleAnket yanıtlama deneyimini kontrol etmek için toplayıcı seçeneklerinizi belirleyin.
Toplayıcıyı yeniden adlandırDüzenli kalmanıza yardımcı olması için toplayıcının rumuzunu değiştirin. Toplayıcı adı özeldir ve anketi yanıtlayanlar göremez.
Tüm yanıtları temizleToplayıcı kullanılarak kaydedilen yanıtları kalıcı olarak silin. Toplayıcı açıksa, yeni yanıtlar toplamak için toplayıcıyı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Toplayıcıyı silToplayıcıyı anketten kalıcı olarak silin. Toplayıcıyı silmeden önce tüm yanıtları temizlemeniz gerekir. Anket yanıtlayan kişi ankete erişmeye çalışırsa, URL'nin değişmiş olabileceğini veya anketin artık mevcut olmadığını belirten bir mesaj görür. Özel URL Sonuna sahip bir toplayıcıyı silerseniz, gelecekteki bir toplayıcıda bunu kullanamayabilirsiniz.
Yeni kişiler davet edinYeni kişilere veya toplayıcıya eklenmiş, ancak henüz davet gönderilmemiş kişilere davet e-postası gönderin.
En son taslağa devam edinHenüz mesaj göndermediyseniz, en son taslak mesajınızı veya kişi listenizi düzenleyin.