SurveyMonkey

SurveyMonkey ve İnceleme Kurulu Yönergeleri

Öğrencilerin, Kullanım Koşullarımıza uymak şartıyla, SurveyMonkey platformu üzerinden araştırma yapmalarına kesinlikle izin verilir. Birçok öğrenci, SurveyMonkey'i kullanarak lisans tezleri veya lisansüstü çalışmaları için araştırma yapıyor.

Bu yardım makalesinde, araştırma katılımcılarına anket yapmak için SurveyMonkey'in araç olarak kullanılması konusunda olası yönergeler özetlenmektedir. Bunlar, birçok üniversite Kurumsal İnceleme Kurulunun veri toplamak için çevrimiçi araç kullanımında önerdiği kriterlerdir. İnceleme Kurulunuzun onayını almanız önemlidir.

Öğrenci araştırmanızı gerçekleştirmeniz için gereken onayları almanız konusunda size memnuniyetle yardımcı oluruz. Araştırmanızı gerçekleştirmek için SurveyMonkey platformunu kullanma izninizi kanıtlamak üzere Kurumsal İnceleme Kurulunuza sunabileceğiniz SurveyMonkey antetli kağıdındaki mektubu bulabilirsiniz: SurveyMonkey'i Kullanarak Araştırma Yapma İzni (PDF)

  • Anketinizin ilk sayfasına bir onay formu ekleyin.
  • SurveyMonkey yanıtlayanın zaman damgasını kaydeder. Bu, özellikle anketinizi yanıtlamaya onay veren yanıtlayanlar için önemlidir.
  • Ankette, her anket sorusunda seçenek olarak "yanıt yok" veya "yanıtlamamayı tercih ederim" ifadelerine izin verilmelidir. Yanıtlayanın bir soruya yanıt vermeden ilerleyemediği bir anket, yanıtlayanın bilgi vermeme hakkının ihlal edilmesidir.
  • Anketin sonunda, yanıtlayana anketten çekilme seçeneği verilmelidir.

1996 Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Sorumluluk Yasası (HIPAA) ile düzenlenen sigortalı bir kurumsanız ve sağlık ve refah anketlerinizde korunan sağlık bilgilerini toplamak istiyorsanız lütfen daha fazla bilgi almak için SurveyMonkey HIPAA Uyumluluğusayfasına bakın.