SurveyMonkey

Anketleri E-posta Daveti ile Gönderme

E-posta Daveti

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

E-posta Daveti Toplayıcısı; anketleriniz için özelleştirilmiş e-posta davetleri göndermenize, takip hatırlatma veya teşekkür e-postaları göndermenize, e-posta analizlerini izlemenize ve kimin yanıt verdiğini takip etmenize olanak tanır.

E-posta Daveti göndermek için Yanıt Topla bölümüne gidin ve E-posta ile Gönder öğesini seçin.

E-posta Daveti Toplayıcısının Mesaj Yaz ekranı.

E-posta davetinize kişi (alıcı) eklemenin birkaç yolu vardır:

  • Gönder alanına bir e-posta adresi veya kişi grubu yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Kişileri içe aktarmak için Kişi Ekle öğesini tıklayın.

Girdiğiniz veya içe aktardığınız tüm yeni e-posta adresleri Kişilere kaydedilir.

Varsayılan mesajı kullanabilir veya özel bir mesaj oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi » E-posta Daveti Oluşturma.

Mesajı düzenlerseniz, davetinizin tüm zorunlu verileri içerdiğinden emin olun.

Mesaj oluşturma işleminiz bittikten sonra, kaydetmek için Sonraki öğesini tıklayın.

  • İlerlemenizi Kaydedin
Sol üst köşedeki "E-posta Daveti" başlığı ve toplayıcı seçeneklerinin listesi: Gönderen E-posta Adresi, Davet Takibi, E-posta Test Sonuçları, Özel URL, Yanıt Düzenleme, İsimsiz Yanıtlar ve Gelişmiş Seçenekleri Göster. Sol alt köşede bir geri düğmesi ve sağ alt köşede sonra devam et ve ileri düğmeleri.

Verileri nasıl topladığınızı denetlemek ve anket yanıtlama deneyimini özelleştirmek için toplayıcı seçeneklerini ayarlayın. Mevcut tüm toplayıcı seçeneklerini görmek için Gelişmiş seçenekleri göster öğesini tıklayın.

Gönderen e-posta adresini seçin.Bu aynı zamanda yanıt adresidir.E-posta daveti göndermeden önce, gönderen e-posta adresini doğrulamanız gerekir.

Bir kişi e-postanızı aldığında, Kimden alanı aşağıdakine benzer:

surveymonkey.com aracılığıyla epostaniz@eposta.com

PAID FEATURE: Davet Takibi özelliği, yalnızca bazı ücretli abonelik paketlerinde bulunur. Kendi abonelik paketinizde olup olmadığına bakın.

Davet Takibi özelliği etkinse, e-posta davetinizi kaç kişinin açtığını ve anketinizi kaç kişinin tıkladığını görebilirsiniz.

Varsayılan olarak IP adresleri ve e-posta adresleri anket sonuçlarında depolanır. Kişilere ad, soyad veya başka özel veriler eklediyseniz, bu veriler de kaydedilir. Bu bilgiyi sonuçlarınızdan çıkarmak için yanıtları isimsiz yapın.

Zaman planlayıcı ve saat dilimi içeren tarih alanında 29.10.2020. Özet bölümünde 5 alıcı bulunur. Sol alt köşede bir geri düğmesi ve sağ alt köşede sonra devam et, test e-postası ve bir kez gönder düğmeleri.

Varsayılan olarak, geçerli tarih ve saat (15 dakika içindeki) sizin için otomatik olarak ayarlanır.

Davetinizi hemen göndermek ve mesajı planlama özelliğini devre dışı bırakmak için Hemen Gönder öğesini işaretleyin. Mesaj yaklaşık 5 dakika sonra gönderilir.

Davetinizi ileri bir tarih ve saate planlamak için tarih ve saat alanlarını güncelleyin.

Mesajın planlamasını iptal etmek veya yeniden planlamak için Genel Görünüm sekmesine gidin ve güncellemek istediğiniz planlanmış mesajın sağındaki . öğesini tıklayın.

Yalnızca Enterprise: Tekrarlayan e-postalar gönderme özelliği, yalnızca Enterprise müşterilerine sunulmaktadır. İlgileniyorsanız, satış bölümüne ulaşın.

Anketi aynı gruba birden fazla defa otomatik olarak göndermek için Tekrarlayan e-posta öğesini seçin. Ardından, e-postanın ne sıklıkta tekrarlanacağını, anketin gönderilmesini istediğiniz saati ve tarihleri seçin ve bildirimlerin gönderileceği Hatırlatma e-posta adresini girin. Tekrarlayan e-postalarınızın gönderileceği gerçek saat, Hesabım bölümünde seçilen saat dilimine göre belirlenir.

Tekrarlayan e-posta kullandığınızda, anket aynı gruba her gönderildiğinde aynı toplayıcıda yeni bir mesaj oluşturulur. Kişi listenize kişi ekler veya çıkarırsanız, yeni mesajlar en güncel listeye gönderilir. Ayrıca toplayıcının genel bakış sayfasındaki toplam yanıtları ve alıcı yanıt durumu sıfırlanır. Örneğin, tekrarlayan bir davet alan bir anket yanıtlayan, anketinizi yeniden yanıtlayana kadar "Yanıtlanmadı" olarak görünür. Tüm yanıtları görmek için Sonuçları Analiz Et sayfasına gidin.

Gönderen e-posta adresine bir test e-postası göndererek, mesajın e-posta istemcinizde nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Test e-postasındaki anket bağlantısı, herhangi bir yanıt kaydetmeden anketin önizlemesini yapmanıza olanak tanır.

  • Test E-postası Sınırlamaları

Teslimat ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? Kişilerin e-posta davetinizi neden almadığını öğrenin.

E-posta davetinizi gönderdikten sonra, hatırlatma ve teşekkür e-postaları göndermek için takip e-postaları oluşturabilirsiniz.Yanıt vermeyen kişilere hatırlatma e-postaları, verenlere teşekkür e-postaları gönderin.

Toplayıcıya eklenmiş, ancak henüz davet göndermemiş yeni kişilere veya kişilere davet e-postası gönderebilirsiniz. Toplayıcınızı açın ve bir e-posta davetinin Genel Görünüm sekmesinden Başkalarını Davet Et öğesini tıklayın.

Toplayıcıdan davet gönderilmiş bir kişi eklerseniz, yeni mesajınız gönderilmeden önce bu kişileri kişi listenizden otomatik olarak kaldırırız. Yinelenen davetlere izin vermediğiniz sürece, her e-posta adresi için toplayıcı başına yalnızca bir davet e-postası gönderebilirsiniz.

  • Yinelenen davetlere izin ver (Yalnızca Enterprise)

Bir davet e-postasını belirli bir alıcıya yeniden göndermek mümkün değildir, ancak onun yerine bir Hatırlatma e-postası gönderebilirsiniz.

  • Hatırlatma e-postası olarak yeniden gönderme

Genel Görünüm sekmesinin Mesaj Geçmişi bölümü, tüm planlanmış ve gönderilen davet e-postalarını takip eder. Gönderilmiş mesajları veya bir mesajın alıcılarını görüntülemek için planlanmış veya gönderilen bir mesajın sağındaki üç noktayı (...) tıklayın.

Taslak mesajı veya kişi listesini düzenlemek için Mesaj Geçmişi bölümünden Devam et öğesini tıklayın. Kişi listesini düzenlerken, en fazla 1000 kişiyi kaldırabilirsiniz. Toplayıcı listesinden en son taslağı devam ettirmeyi de seçebilirsiniz.

Bir e-posta davetini kopyaladığınızda, önceki bir anketi farklı bir zamanda veya yeni anket yanıtlayanlarla paylaşmanız için yeni bir toplayıcı oluşturulur.

Bir e-posta daveti toplayıcısının kopyasını oluşturmak için:

  1. Anketinizin Yanıt Topla bölümüne gidin.
  2. Kopyalamak istediğiniz e-posta daveti toplayıcısının yanındaki üç noktayı tıklayın.
  3. Toplayıcıyı Kopyala öğesini seçin.

Anketinizin Yanıt Topla bölümüne Kopyası ile başlayan yeni bir e-posta daveti eklenir.

Alıcılarınız, konu, üstbilgi, mesajınız ve özelleştirilmiş toplayıcı seçeneklerinizin çoğu kopyalanan e-posta daveti için geçerlidir, ancak anketinizi göndermeden önce e-posta ve toplayıcı seçeneklerinizi incelediğinizden ve düzenlediğinizden emin olun. 

  • Kopyalanan Toplayıcı Seçenekleri
Yüzdelerin bulunduğu sol tarafta Davetler ile vurgulanan Genel Görünüm sekmesi; ve toplam 28 yanıtın bulunduğu sağ tarafta bir dairesel grafik türü ve Yanıtlar.

Gönderdiğiniz davet sayısını ve aldığınız yanıt sayısını Genel Görünüm sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Davet takibi özelliğini etkileştirirseniz, Davetler ve Yanıtlar bölümleri, kaç alıcının davetinizi açtığını, anketi tıkladığını veya anketinizi yanıtladığını gösterir.

Ayrıca anketinizin Sonuçları Analiz Et bölümünden bireysel yanıtları görüntüleyebilirsiniz.

Alıcılar sekmesinde toplayıcıya eklenmiş tüm alıcıların listesine ve bireysel yanıt durumlarına bakın. Alıcıları filtrelemek için Tüm mesajlar veya Tüm alıcılar butonlarını tıklayın. Alıcı bilgilerini toplayıcıdan düzenlemek mümkün olmadığında, Kişilerde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Tümünü Dışa Aktar (.CSV) öğesini tıklayarak toplayıcıdaki tüm alıcıları içeren bir elektronik tabloyu dışa aktarabilirsiniz. Sadece alıcı listesinin tamamını dışa aktarmak mümkündür. Alıcıları veya mesajları filtrelediyseniz, dışa aktarım seçeneği devre dışı kalır.