SurveyMonkey

Veri Trendleri yanıtlarınızın zaman içinde nasıl değiştiğini değerlendirmenize olanak sağlar. Örneğin bir yıl boyunca aynı müşteri memnuniyeti anketini kullanabilir, her gönderişinizde yeni bir Toplayıcı oluşturabilirsiniz. Ardından Veri Trendlerini kullanarak, memnun müşteri sayısının yıl boyunca yükselip yükselmediğini görebilirsiniz.

Sonuçları Analiz Et bölümünden Soru Özetleri ve Bireysel Yanıtlar arasındaki İçgörüler ve Veri Trendleri sekmesini tıklayın.

Sayfanın en üstündeki grafik (Yanıtlar etiketli), her zaman aralığında ankete verilen toplam yanıt sayısını gösterir.

Yanıtlar grafiğini özelleştirmek için:

  • Grafik türünü değiştirin
  • Tercih ettiğiniz zaman aralığını seçin
  • Daha kısa bir zaman aralığına odaklanın

Yanıtlar grafiğinin altında, her anket sorusu için bir grafik oluşturulur. Bu grafikler, farklı yanıt seçeneği seçimlerinin zaman içinde ne kadar değiştiğini size gösterir. Bu grafikleri özelleştirmenin birkaç yolu vardır:

  • Grafik Türü açılır menüsünden verileri Sütun Grafiği, Alan Grafiği veya Çizgi Grafiği olarak görüntülemeyi seçin.
  • Varsayılan olarak Y ekseni mutlak yanıt sayısını gösterir. Görüntüleme Seçenekleri menüsünden eksenin bunun yerine yüzdeleri göstermesini de seçebilirsiniz.
  • Trend ölçütü menüsünden yatay X ekseninin gösterdiği zaman aralığını değiştirebilirsiniz.
  • Yakınlaştır menüsünden, daha kısa bir zaman aralığına yakından bakmayı seçebilirsiniz.

Yanıt sayısını veya yüzdesini görmek için farenizi yığın grafiğin bir bölümünün üzerine getirin.

İçgörüler ve Veri Trendleri, Aşağı Açılır Menü Matrisi ve Kaydırma soru türlerinin dışındaki tüm kapalı uçlu sorular için grafik oluşturur.

Çubuk grafiğinin yatay ekseni, varsayılan olarak veri kümeniz için en mantıklı olan zaman aralığına ayarlanır: saat, gün, hafta, ay, üç ay veya yıl. Varsayılan aralık, şu kriterlerle belirlenir:

İlk ve Son Yanıt Arasındaki SüreZaman Aralığı
≤ 24 saatSaat
≤ 30 günGün
≤ 6 ayHafta
≤ 3 yılAy
≤ 10 yılÜç Ay
> 10 yılYıl

Zaman aralığını Eğilim Ölçütü aşağı açılır menüsünden değiştirebilirsiniz. Aralık seçenekleri, verilerinize göre belirlenir. Anketiniz birkaç yıldır açıksa, saatlik seçeneğini göremeyebilirsiniz. Saat dilimini Hesabım sayfasından değiştirebilirsiniz.

Filtreleme, Gösterme ve Karşılaştırma kuralları İçgörüler ve Veri Trendleri sekmesine taşınır. Ancak Karşılaştırma kuralı, Veri Trendleri bölümünde sonuçların çapraz tablosunun çıkarılmasından çok bir filtre görevi görür. Yalnızca Karşılaştırma kuralına dahil edilen yanıt seçenekleri Veri Trendlerinde görünür, ancak sonuçların çapraz tablosu çıkarılmaz.

Veri Trendleri grafikleri dışa aktarılamaz. Veri Trendleri sekmesindeyken sağ üst köşedeki Farklı Kaydet düğmesini tıklar ve Dosyayı dışa aktar seçeneğini işaretlerseniz, yalnızca yanıt verilerini veya özet verileri dışa aktarma seçeneği görünür.