SurveyMonkey

Anket yanıtlarım isimsiz ve güvende mi?

Anketi oluşturan kişi, yanıtları isimsiz olarak toplamayı veya yanıtlayanları takip etmeyi tercih edebilir.

Anket oluşturan, kişisel bilgileri iki şekilde toplayabilir: (1) ankette kişisel bilgilerinizi açıkça sorarak ve (2) belirli bilgileri otomatik olarak toplamak için anket toplayıcı seçeneklerini yapılandırarak.

Toplayıcı adı verilen birçok anket dağıtma yöntemi sunulur. Her toplayıcı türü, anket yanıtlama deneyimini ve hangi yanıtlayan bilgilerinin kaydedildiğini etkileyen farklı ayarlara veya toplayıcı seçeneklerine sahiptir.

  • Facebook Messenger toplayıcıları hariç tüm toplayıcılar, anketi oluşturan kişinin İsimsiz Yanıtlar özelliğini açmasını veya kapatmasını mümkün kılar.
  • Facebook Messenger toplayıcıları hariç tüm toplayıcılar, anketi oluşturan kişinin IP adreslerini izleme özelliğini açmasını veya kapatmasını mümkün kılar.
  • E-posta Daveti toplayıcıları, anketi oluşturan kişinin e-posta davetlerini izlemesini mümkün kılar.
  • Facebook Messenger toplayıcısı ile kaydedilen her yanıt, yanıtlayanın Facebook'taki adı ve soyadı ile bağlantılı olacaktır. Bu durumda bu özelliğin devre dışı bırakılması mümkün değildir. Ayrıca, bu toplayıcı türü, IP adreslerini de kaydetmez. Facebook, Facebook Messenger'ın sağlayıcısı olarak yanıtlara erişme hakkına sahip olabilir. Daha fazla bilgi için lütfen Facebook Veri İlkeleri'ni inceleyin.
  • Bazı entegrasyonlar, SurveyMonkey'de otomatik olarak toplayıcı oluşturur. Entegrasyonun anonimlik ayarları, SurveyMonkey toplayıcılarının anketi yanıtlayanlarla ilgili tanımlayıcı bilgileri kaydedip kaydetmediğini belirler. Örneğin, Yanıtları anonim tut seçeneği işaretlenmediği sürece, Microsoft Ekipleri anketi yanıtlayanların Ad ve Soyadlarını kaydeder.

Anonim ayarları kullandığınız her durumu ve sorduğunuz soruların her durumda bir kişinin kimliğini tespit edip edemeyeceğini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Örneğin, bu durum yalnızca küçük bir insan havuzuna anket yapıyorsanız ve soruların kimlik anlamına gelebilecek demografik veriler (örn. erkek/kadın, yaş aralığı vb.) toplaması durumunda ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda, anketinizi bunun yerine "gizli", "takma ad" veya "kısmen kimlik bilgileri kaldırıldı" olarak tanımlamak isteyebilirsiniz.

Anket oluşturan kişiler, hizmetlerimizi kullanarak oluşturdukları anketlerde geçerli olan ve kişisel bilgilerinizi veya kişisel verilerinizi nasıl kullanacaklarını açıklayan gizlilik ilkelerine sahip olabilirler.

  • Bu tür ilkeleri okumanızı veya gizlilik uygulamaları hakkında soru sormak için doğrudan anketi oluşturan kişiye ulaşmanız önerilir.
  • Anketi oluşturan kişi, toplama yöntemini anketin giriş kısmında açıklamamışsa lütfen yanıtın isimsiz olup olmayacağını doğrulamak için bu kişiyle iletişime geçin.

Gizlilik Bildirimimizive yanıtlayanların kişisel bilgilerini nasıl kullandığımızı inceleyin.

SurveyMonkey kullanıcılarının güvenlik ve gizlilik endişelerini ciddiye alır. Kullanıcı verilerinin güvende tutulmasını sağlama ve kullanıcılarımızın SurveyMonkey deneyimini mümkün olduğu kadar verimli ve yeterli kılmaya yetecek ölçüde kişisel veri toplama amacındayız. Ayrıca verileri mümkün olduğunca rahatsız etmeyecek şekilde toplamayı hedefliyoruz. Verilerinizin yeteri kadar korunduğuna dair size güvence vermek için güvenlik altyapımız ve uygulamalarımız hakkında şeffaf olmaya çalışıyoruz. SurveyMonkey ayrıca ISO27001 onaylıdır.Daha fazla bilgi almak için Güvenlik Bildirimimizi inceleyin.

Anketler https:// ile başlar; bu, anket yanıtlarınızın güvenli ve şifreli bir bağlantı üzerinden gönderildiği anlamına gelir.