SurveyMonkey

SurveyMonkey-genie beoordeelt uw enquête en stuurt u aanbevelingen op maat voor verbeteringen voordat u de enquête uitstuurt om reacties te verzamelen. Met onze aanbevelingen, die zijn gebaseerd op enquêteonderzoek, willen we de kans vergroten dat mensen uw enquête voltooien, zodat u de reacties ontvangt die u nodig hebt.

Als u liever de antwoorden van mensen op uw enquête beoordeelt, is het de moeite waarde om een kijkje nemen bij Quizzen.

De beoordeling van de enquête die SurveyMonkey-genie u geeft, bestaat uit een algemene beoordeling en enkele aanbevelingen waarmee het voltooiingspercentage van uw enquête hoger komt te liggen.

Zo laat u SurveyMonkey-genie uw enquête beoordelen:

  1. Ga nadat u de enquête hebt gemaakt naar de sectie Voorbeeld en score.
  2. Controleer uw score en de aanbevelingen. U kunt ook feedback op uw enquête krijgen door mensen uit te nodigen een opmerking over de enquête achter te laten.
  3. Breng verbeteringen aan op eventuele aanbevelingen. U kunt altijd een nieuwe score uitvoeren nadat u wijzigingen hebt aangebracht om te kijken hoe u het hebt gedaan!

Uit enquêteonderzoek is gebleken dat het aantal vragen van uw enquête, de volgorde van het type vragen en de lengte van een vraag invloed kunnen hebben op hoeveel mensen de enquête voltooien. De beoordeling en aanbevelingen zijn gebaseerd op deze gegevens.

Hier ziet u wat elk onderdeel van de beoordeling betekent:

Item
Description
Algehele beoordelingU krijgt een algehele beoordeling, zoals Goed of Perfect, afhankelijk van hoeveel mogelijkheden tot verbetering wij vinden.
Geschat voltooiingspercentageHet percentage respondenten dat waarschijnlijk de enquête helemaal afmaakt.
Geschatte voltooiingsduurHoeveel minuten we schatten dat het duurt om deel te nemen aan de volledige enquête.

We geven u specifiek advies over wat u kunt wijzigen om het waarschijnlijker te maken dat meer mensen uw hele enquête voltooien. Dit is gebaseerd op hoe de vragen in uw enquête zijn ingedeeld. Onder elke aanbeveling geven we aan op welke vraag deze van toepassing is. U kunt dan in een handomdraai de juiste wijzigingen aanbrengen. Verder bevelen we op basis van uw enquête-indeling enkele functies aan waarvoor u misschien wel belangstelling hebt.

Als u de vragen aanpast naar aanleiding van ons advies, kunt u daarna uw enquête altijd opnieuw laten beoordelen. Natuurlijk hoeft u onze aanbevelingen niet op te volgen.

Tip: in de categorie Enquêtewetenschap van ons blog vindt u meer wetenschappelijk onderbouwde tips om uw voltooiingspercentage te verhogen.