Verzamelprogramma voor QR-codes

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Een QR-code is een 2D-streepjescode die anderen op hun smartphone kunnen scannen om uw enquête te openen en in te vullen. Het is tegenwoordig gangbaar om QR-codes op te nemen in gedrukt materiaal, zoals pamfletten, posters en ontvangstbewijzen.

Enquête-eigenaren of mensen met machtigingen voor volledige toegang kunnen een QR-code voor een enquête downloaden wanneer ze een verzamelprogramma voor webkoppeling maken.

Een QR-code downloaden:

1. Maak een verzamelprogramma voor webkoppelingen.
  2. Optioneel: URL-einde aanpassen. Aangezien de door u gedownloade QR-code het einde van de URL in de bestandsnaam heeft staan, kunt u dat einde van de URL aanpassen. Zo is het voor u gemakkelijker om de URL te koppelen aan de juiste enquête en het juiste verzamelprogramma.
  3. Klik onder de enquêtekoppeling op QR-code downloaden. De QR-code wordt naar uw computer gedownload en krijgt de bestandsnaam QR-code_einde_van_uw_webkoppeling.png. De QR-code wordt gedownload met de maximale breedte en hoogte (256 x 256).

TIP! Eventueel kunt u een app van derden gebruiken om de breedte en hoogte aan te passen of de resolutie van uw QR-code te wijzigen.

De verzamelprogrammaopties die u selecteert, hebben gevolgen voor zowel de enquêtekoppeling als de QR-code. De enquête-ervaring is in ieder geval hetzelfde voor alle invullers van uw enquête, waar ze ook beginnen.

Als u de URL en de QR-code verzendt om reacties te verzamelen, kunt u uw resultaten niet alleen op QR-code filteren. U kunt alleen uw resultaten filteren op het gehele verzamelprogramma.

Wilt u alleen op QR-code kunnen filteren, zorg er dan voor dat u alleen de QR-code deelt en niet de URL. Dan kunt u wel op verzamelprogramma filteren.

Als u een QR-code van SurveyMonkey met uw smartphone of tablet scant, wordt de enquête geopend op dat apparaat, waarna de enquête kan worden ingevuld. Sommige telefoons hebben al een QR-codelezer. Is dit niet het geval, dan kunt u een app om QR-codes te lezen downloaden op uw apparaat.