Uitgeschreven contactpersonen of onbezorgbare contactpersonen

Sommige van uw contactpersonen of geadresseerden worden mogelijk aangeduid met Uitgeschreven of Onbezorgbaar in Contactpersonen, verzamelprogramma's voor uitnodiging per e-mail of verzamelprogramma's voor sms-berichten.

Alle berichten die via SurveyMonkey worden verzonden, moeten informatie bevatten over hoe geadresseerden zich kunnen uitschrijven en zich kunnen afmelden voor toekomstige uitnodigingen voor enquêtes.

Verwijder uitgeschreven geadresseerden binnen tien dagen uit Contactpersonen om aan ons beleid inzake aanvaardbaar gebruik te voldoen.

• Uitnodigingen per e-mail
  • Sms-berichten

Onbezorgbaar (bounce) betekent dat er een permanente reden is waarom een e-mail of sms-bericht niet kan worden afgeleverd. Onbezorgbaar treedt meestal op als de contactinformatie ongeldig is (deze bestaat bijvoorbeeld niet of bevat een tikfout) of als de ontvangende e-mailserver onze IP-adressen of domeinen blokkeert.

• Een geadresseerde bij wie een bericht niet kon worden bezorgd op het e-mailadres of telefoonnummer, wordt aangeduid met onbezorgbaar in uw verzamelprogramma voor uitnodiging per e-mail of verzamelprogramma voor sms-berichten en Contactpersonen.
  • Als op een e-mailadres of telefoonnummer een bericht dat van een SurveyMonkey-account werd verzonden, niet kon worden bezorgd, kan niemand anders met een SurveyMonkey-account berichten naar hen verzenden.

U kunt uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen opnemen in het veld Verzenden naar. We evalueren echter de lijst met geadresseerden voordat een uitnodiging wordt verzonden. Geadresseerden die zich eerder hebben uitgeschreven of onbezorgbaar waren, worden verwijderd. Hierdoor wordt uw uitnodiging misschien naar minder geadresseerden verzonden dan u hebt toegevoegd.

De specifieke ontvangers bekijken die zich hebben uitgeschreven of die onbezorgbaar waren:

1. Ga naar het tabblad Overzicht van uw verzamelprogramma.
  2. Klik op het tabblad Geadresseerden.
  3. Klik op Alle geadresseerden en selecteer de status in het vervolgkeuzemenu. Als u een uitnodiging per e-mail bekijkt, zorgt u dat Alle berichten is geselecteerd.

U kunt ontvangers die zich hebben uitgeschreven of die onbezorgbaar waren niet verwijderen uit bestaande verzamelprogramma's. U kunt deze ontvangers wel verwijderen uit Contactpersonen zodat u ze niet toevoegt aan toekomstige verzamelprogramma's.

Bij het toevoegen of importeren van contactpersonen kunt u uitgeschreven of onbezorgbare e-mailadressen toevoegen aan Contactpersonen. De contactpersonen worden echter automatisch aangeduid als uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen.

Uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen bekijken en verwijderen:

1. Klik rechtsboven op uw gebruikersnaam.
  2. Selecteer Contactpersonen.
  3. Klik in de linkerzijbalk van Contactpersonen op Uitgeschreven of Onbezorgbaar.
  4. Vink het vakje aan naast de contactpersonen die u wilt verwijderen in uw lijst met contactpersonen.
  5. Klik op Permanent verwijderen boven aan de lijst.

Bij het verwijderen van contactpersonen binnen Contactpersonen worden deze niet verwijderd uit uw bestaande verzamelprogramma’s. U kunt ze echter niet meer toevoegen in toekomstige verzamelprogramma’s.