U kunt de vormgeving van uw enquête wijzigen door de kleuren of lettertypen te wijzigen, een thema toe te passen of opties aan te passen, zoals een logo toevoegen of de voettekst verwijderen.

Een bestaand thema toepassen op uw enquête:

1. Ga naar het tabblad Enquête ontwerpen van een enquête.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Stijl.
  3. Klik op het tabblad Thema's.
  4. Selecteer een thema dat u wilt toepassen op uw enquête.

Bij het maken van een enquête kunt u altijd met de RTF-editor de opmaak van specifieke tekst wijzigen en de thema-instellingen vervangen.

Er zijn drie typen thema’s:

Thematype
Beschrijving
Standaardthema’sStandaardthema’s zijn vooraf ontworpen basisthema’s waarmee u de vormgeving van uw enquête kunt wijzigen. U kunt bij elk abonnement een standaardthema toepassen op uw enquête, maar u hebt een betaald abonnement nodig om thema's aan te passen.
Mijn thema’sDit zijn standaardthema's die u hebt aangepast, zodat ze aansluiten op uw voorkeuren, merk of website. Aangepaste thema's worden opgeslagen in uw account, zodat u ze later opnieuw kunt gebruiken voor uw andere enquêtes.
Premium thema'sPremium thema’s zijn vooraf ontworpen thema’s die gebruikmaken van geavanceerde aanpassingsfuncties.
Teamthema’sTeamthema's zijn aangepaste thema's die zijn opgeslagen in de bibliotheek van uw team. Primaire beheerders en beheerders kunnen thema's aan de bibliotheek toevoegen om deze te delen met elk lid van hun team. Als uw team een CSS-thema heeft toegevoegd, vindt u dit hier.

Themakleuren worden toegepast in uitnodigingen per e-mail! Als u uw enquête verzendt via uitnodiging per e-mail en de HTML-sjabloon gebruikt, komen de kop en de knop voor het starten van de enquête in uw e-mailsjabloon overeen met de achtergrondkleur voor de enquêtetitel van uw thema.

Aangepaste thema’s

Betaalde functie
Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Een aangepast thema maken:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen van een enquête.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Stijl.
  3. Klik op het tabblad Thema's.
  4. Zoek in de sectie Standaardthema een thema dat zoveel mogelijk op het gewenste eindthema lijkt. U gebruikt dit thema als een beginpunt voor uw aangepaste thema.
  5. Klik op . naast het thema en selecteer Bewerken. Er wordt een kopie van het thema gemaakt en het tabblad Instellingen wordt geopend. Op dit tabblad kunt u verschillende elementen van het thema aanpassen.

Dit zijn de secties van het menu Instellingen als u uw thema aanpast. Logo- en voettekstinstellingen worden niet overgenomen wanneer u uw aangepaste thema toepast op een andere enquête.

• Bijnaam
  • Logo
  • Voettekst
  • Lettertypen
  • Lay-out
  • Achtergrondafbeelding
  • Kleuren

Als u uw thema aanpast, staan de wijzigingen aan de rechterzijde van de pagina. Wilt u echter de achtergrondafbeelding zien, dan moet u uw enquête vooraf bekijken en testen.

Enterprise-beheerders kunnen een CSS-thema toevoegen om enquêtelettertypen, kleuren en branding volledig aan te passen. Let op: CSS is niet hetzelfde als JavaScript, d.w.z. de opmaak kan worden aangepast, maar de logica kan niet worden gewijzigd. Als u een CSS-thema wilt toevoegen, raadpleegt u Merkelementen beheren in de bibliotheek.

Wijzigingen in een aangepast of CSS-thema zijn van toepassing op alle enquêtes waarin het thema is toegepast.

Als u een bestaand aangepast thema wilt bewerken dat al wordt gebruikt voor andere enquêtes, klikt u op de drie stippen naast het thema en kiest u Dupliceren. Zo zorgt u ervoor dat bestaande enquêtes niet worden gewijzigd.

Een enquête delen: als u een enquête met aangepast thema deelt, kan alleen de eigenaar van de enquête het aangepaste thema bewerken.

In het begin van 2019 hebben we nieuwe thema’s en aanpassingsfuncties voor nieuwe enquêtes geïntroduceerd. De volgende thema’s worden nu als klassieke thema’s beschouwd: Jungle, Lucht, Oceaan, Zeeschuim, Middernacht, Lente, Herfst, Houtskool, Mos, Aqua, Verlichte stad, Boulevard, Schelp.

Tip: als u een klassiek thema wilt gebruiken in een nieuwe enquête, maakt u een kopie van een bestaande enquête waarop het thema is toegepast. Daarna wordt de vormgeving overgenomen.

• Lettertypen
  • Kleuren
  • Logo
  • Beperkingen bij het bewerken

U kunt SurveyMonkey gebruiken voor enquêtes die toegankelijk zijn voor personen die schermlezers gebruiken. Meer info: Toegankelijke enquêtes maken