SurveyMonkey

Afhankelijk van uw factureringslocatie, worden er mogelijk belastingen opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen. Of deze kunnen worden toegevoegd als een afzonderlijk regelitem op uw factuur. Als uw land hier niet wordt vermeld, voegt SurveyMonkey geen belasting toe aan de aankoopprijs. Het is uw verantwoordelijkheid als consument of bedrijf om waar nodig toepasselijke belastingen te betalen aan uw overheid.

Sommige organisaties en bedrijven zijn mogelijk vrijgesteld van btw. Als u momenteel een liefdadigheids- of non-profitkorting ontvangt, wordt u niet automatisch vrijgesteld van btw. U moet dan het vrijstellingsproces voltooien op basis van uw locatie.

Bezoek onze juridische sectie voor meer informatie over het inschatten en berekenen van de btw.

Plaatselijke wetgeving verplicht SurveyMonkey om op bepaalde Amerikaanse locaties btw in rekening te brengen. Als het factureringsadres van uw huidige betalingsmethode zich in een regio bevindt waarin er btw wordt geïnd, wordt vanaf 1 februari 2019 de belasting weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur.

Deze belasting geldt voor alle SurveyMonkey-producten, waaronder SurveyMonkey Enterprise, SurveyMonkey Audience en andere zakelijke oplossingen.

Lokale btw-percentages kunnen wisselen, afhankelijk van uw provincie, district en plaats. Zorg dat uw huidige factureringsgegevens actueel zijn, zodat we het juiste percentage in rekening kunnen brengen.

SurveyMonkey mag op sommige locaties of voor sommige services geen belasting schatten. Als u uw mogelijke btw wilt schatten, gebruikt u een online berekeningsprogramma voor belasting.

Sommige organisaties en bedrijven zijn mogelijk vrijgesteld van btw. Als u denkt dat uw organisatie in aanmerking komt voor een vrijstellingsstatus, vraagt u belastingvrijstelling aan voordat u een upgrade uitvoert of u account verlengt. Als u al een aankoop hebt gedaan en nog een belastingvrijstellingscertificaat moet overleggen, hebt u hiervoor, afhankelijk van uw factureringslocatie, beperkt tijd tot uw beschikking.

Zodra de vrijstellingsstatus is goedgekeurd, hoeft u, waar van toepassing, over toekomstige aankopen geen btw te betalen. Uw huidige vrijstellingsstatus wordt weergegeven in de sectie Factureringsprofiel van de pagina Factureringsgegevens.

Is uw vrijstelling goedgekeurd, maar betaalt u nog steeds belasting? Neem dan contact met ons op.

De tijd die u hebt om een belastingvrijstellingscertificaat in te dienen na het upgraden of verlengen van uw abonnement, varieert op basis van de factureringslocatie. Als uw factureringslocatie niet in de onderstaande tabel staat, hebt u tot 90 dagen na de aankoopdatum de tijd om belastingvrijstelling aan te vragen.

FactureringslocatieTijdlijn voor het indienen van een belastingvrijstellingscertificaat
AlabamaTot 60 dagen na aankoop
HawaïTot 45 dagen na aankoop
MaineTot 60 dagen na aankoop
MassachusettsTot 60 dagen na aankoop
MississippiTot 45 dagen na aankoop
New MexicoTot 45 dagen na aankoop
PennsylvaniaTot 60 dagen na aankoop
South CarolinaTot 60 dagen na aankoop
Alle overige staten in de VS waar SurveyMonkey momenteel belasting heeftTot 90 dagen na aankoop

Uw facturen staan op het tabblad Transactiegeschiedenis van de pagina Mijn account. Het toepasselijke belastingtarief voor uw factureringslocatie is toegevoegd, samen met de prijs van het abonnement en het totale bedrag dat u hebt betaald.

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, wordt SurveyMonkey mogelijk aan u geleverd via ons Europese filiaal in Ierland: SurveyMonkey Europe UC.

Om te voldoen aan de wetgeving van de Europese Unie (EU), wordt btw (omzetbelasting) in de prijs opgenomen van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is.

  • Het btw-tarief is afhankelijk van het land van facturering.
  • Vertegenwoordigt u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland), dan kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen voor uw aankoop.
  • Een btw-nummer toevoegen
  • Btw-facturen
  • Andere aankopen
  • Ierse klanten
  • Adres en btw-nummer van SurveyMonkey Europe

Met ingang van 8 juli 2015 betalen alle nieuwe klanten met Brazilië als factureringsland in Braziliaanse reals BRL. Verder wordt SurveyMonkey aan u aangeboden door onze Braziliaanse dochtermaatschappij in São Paulo, SurveyMonkey Brasil Internet Eireli.

U moet uw CNPJ of CPF-nummer toevoegen op de check-outpagina als u voor een SurveyMonkey-abonnement betaalt. Dit leidt er niet toe dat u de aankoop zonder belasting kunt verrichten.

  • CNPJ: identificeert een activiteit of bedrijf in Brazilië. Nadat u een CNPJ hebt toegevoegd, worden er aanvullende bedrijfsgebonden velden weergegeven, zoals dat voor de bedrijfsnaam en het aankoopordernummer. Zie Contactinformatie voor betalingen voor de CNPJ van SurveyMonkey.
  • CPF: identificeert een afzonderlijke consument in Brazilië.

U kunt uw btw-nummer altijd bewerken door informatie over uw betalingsmethode in uw factureringsgegevens aan te passen. Uw bewerkingen gaan in bij de volgende verlenging. Ze worden niet toegepast op bestaande facturen of NFSe-exemplaren (Nota Fiscal).

  • Nota Fiscal (NFSe)
  • Braziliaanse betalingsmethoden

SurveyMonkey neemt belasting op in de aankoopprijs in de volgende landen als dat van toepassing is. In enkele landen kunnen bedrijven verkoopbelasting mogelijk aftrekken van de verkoopprijs.

LandBelastingVrijstelling beschikbaar?Begindatum
AustraliëGST (belasting op goederen en services)
27 juli 2017
Canada Afhankelijk van de provincie of het territorium: GST (belasting op goederen en services)/ HST (geharmoniseerde verkoopbelasting)/ QST (verkoopbelasting van Quebec) en/of provinciale verkoopbelasting (PST)
Alle provincies en territoria vanaf april 2021
ChiliBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
10 december 2020
IJslandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
8 december 2021
IndiaOIDAR (belasting op online informatie en databasetoegang of -gebruik)
28 februari 2017
JapanJCT (Japanse verbruiksbelasting)
1 oktober 2015
KeniaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
19 mei 2021
MaleisiëDST (belasting op digitale services)
1 januari 2015
MexicoBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
15 april 2021
Nieuw-ZeelandGST (belasting op goederen en services)
28 februari 2017
NigeriaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 april 2022
NoorwegenBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
22 maart 2018
OmanBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
23 juni 2021
RuslandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 mei 2019
Saoedi-ArabiëBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
22 april 2021
SingaporeGST (belasting op goederen en services)
1 januari 2015
Zuid-AfrikaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
6 juni 2018
Zuid-KoreaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 april 2018
ZwitserlandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
22 maart 2018
TaiwanBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 mei 2017
ThailandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 september 2021
TurkijeBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
1 januari 2018
Verenigde Arabische EmiratenBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
22 maart 2018

Als u in aanmerking komt, kan belasting worden afgetrokken van de aankoopprijs door uw vrijstellingsnummer op te geven op de check-outpagina of in uw account:

  1. Ga op de check-outpagina naar de sectie Factureringsgegevens en voer uw belastingregistratienummer in. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
  2. Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Ga naar de sectie Contactpersoon voor facturering en klik op Bewerken. Voeg via dit venster uw btw-nummer toe. Btw-nummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.